PermaLink Tacokrydda12/03/2010 10:56 PM
Peter von Stöckel Mat
Här hemma har vi slutat använda de färdiga Taco-kryddor som finns att köpa i affären. Detta av 2 anledningar: De innehåller alldeles för mycket skräp (smakförstärkare o.dyl.), och är alldeles för dyra per mängd. Efter att ha letat runt på nätet efter bra ersättningar, och testat ett gäng av dem, så har vi hittat en variant vi för tillfället gillar. Det här räcker till ca 500g köttfärs.

2 msk chilipulver (pulver, inte peppar)
1 tsk vitlökspulver
½ tsk lökpulver
½ tsk torkad oregano
½ tsk paprikapulver
3 tsk mald spiskummin
½ tsk havssalt (vanligt salt duger bra)
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 krm cayennepeppar (OBS!!! krm)

Den här sidan har visats 174 gånger. .
Kommentarer :v

1. Niklas Freidwall2010-12-04 22:41:06
Homepage: http://freidwall.se


Låter gott men visst innehåller redan chilipulver typ en massa av de andra ingredienserna? Troligtvis kan du utesluta pulvret och öka några av de andra ingredienserna.
Vi åt taco idag föresten och jag använder aldrig kryddblandningen utan kör med chilipulver, paprikapulver, vitpeppar och salt. Att rekomendera är att testa med strimlad kycklingfillé eller strimlat kött av annan karaktär som omväxling till köttfärsen.
2. Peter2010-12-04 23:04:51


Det är riktigt att en del av de andra kryddorna ingår i chilipulvret, men inte alla av dem, och i okända proportioner. Visst kan man testa sig fram till lagom proportioner, men det är ju det vi har gjort här.

Det måste inte nödvändigtvis vara köttfärs, men det brukar vara en bra mängdjämförelse.
Ekorrhörnet
kurre.gif
Please ignore this link: webadresser
Per Kategori