Livet
PermaLink Sjuk måndag!2009-06-08 07:14
Peter von Stöckel Livet
Inte bara sjuk, utan magsjuk...

Vaknade exakt 05.00 i morse, av att A spydde inne på toaletten. Har inte kunnat sova sedan dess. Har suttit på toaletten, fryser som en hund (fryser hundar så illa?), och går ingenstans utan en hink i handen. Mår pyton...


(2)

PermaLink En fulltecknad dag...2009-06-07 18:16
Peter von Stöckel Livet
Upp tidigt i morse (innebär 06.00, vilket är tidigt för att vara en söndag.

Varför då så tidigt på en söndag? Jo, jag är distributör av valsedlar för Piratpartiet till två vallokaler i dag. Stala Bygdegård 2 km bort, vilket är "min" vallokal, och Tvets skola en dryg halvmil bortanför den. Hittills har jag varit där och kollat läget/fyllt på valsedlar 4 gånger i dag, och ska köra ett varv till innan dagen är slut. Ni har väl röstat i dag?

Mellan varven till vallokalerna har jag hunnit med en hel del här hemma också. Med en trasig diskmaskin (reservdel beställd, kommer förhoppningsvis i början av nästa vecka), och en sjuk fru (influensa), så har jag ändå hunnit med att städa, diska, klippa gräset, tvätta, och serva A med vad hon än tycker att hon behöver. Jag känner mig hyfsat nyttig...

Inte för att jag inte har hunnit slappa en del mellan jobben också.

Gräsmattan var det största jobbet i dag, för det var alldeles för länge sedan den blev klippt. Så här såg den ut i går:


Och så här ser den ut i dag:


Jag hann precis klippa färdigt gräsmattan innan regnet kom, och gav oss en rejäl skur.

De flesta vallokaler har öppet till klockan 21.00 i kväll, och du behöver inte ha med dig ditt röstkort när du röstar i dag, bara id-kort, så om du inte har röstat redan:

GÖR DET NU!!!(2)

PermaLink 31 dagar...2008-08-23 11:14
Peter von Stöckel Livet
För 31 dagar sedan slutade jag röka... Vissa dagar går bättre än andra, och vissa dagar går sämre än andra. Nikotinbehovet går bra att hålla i styr mha nikotintuggummi. Vanan är jobbigare. Jag gör mitt bästa för att kontrollera den mha vanliga tuggummin, och i stort sett allting ätbart som går att få tag i. Humöret är i vissa fall riktigt lågt. Motivationen är dock fortsatt stark.


(4)

PermaLink Humla2008-07-19 21:56
Peter von Stöckel Livet
I dag tog vi en tur till Kristianstad, och där blev det naturligtvis mera shopping... En snabb tur till det gamla regementet P7, numera högskola, där jag gjorde repövning för i runda slängar 20 år sedan, blev det också...

På det första stället frugan ville shoppa på, en liten inredningsbutik mitt ute på landet, fanns ett helt gäng humlor som surrade som besatta runt en mängd lavendelplantor. En humla surrade dock inte alls, utan satt väldigt stilla på en betongklump. Jag kopplade på makro-läget på kameran för att ta några närbilder av den, och då tror jag den blev sur. Den kissade! Dock inte på mig, men på betongklumpen. Jag fick det t.o.m på bild!I morgon bär det av hemåt igen. Frugan har annonserat att hon vill stanna på Freeport utanför Kungsbacka, ytterligare ett sånt där fabriksoutlet-ställe... Jag har onda aningar...


(0)

PermaLink Älmhult2008-07-18 23:27
Peter von Stöckel Livet
Världens första IKEA öppnade i Älmhult för 50 år sedan, och vi har varit där och handlat i dag...

Vi kom iväg ungefär som planerat, mellan 10 och 11, i morse. Vi körde via Borås, för att ta olika vägar dit och hem. När vi hade passerat Borås kom frugan på att vi nästan skulle passera Gällstad, med deras mängder av fabriksutförsäljningar... (Onda aningar om timmar i olika affärer...)

Vi åkte in i Gällstad, och körde ut därifrån mindre än en timme senare!!! Bara två butiker blev det! Jag blev alldeles chockad...

Vädret har inte varit det bästa under dagen, regnet har antingen hängt i luften, eller öst ner över oss. Det har åtminstone inte varit för varmt.

Vi bor på IKEAs eget hotell, med en otrolig utsikt över......just det, IKEA... Vi checkade in före 18.00, och varuhuset har ju öppet till 20.00 på vardagar, så naturligtvis skulle frugan in och "titta"...


(1)

PermaLink Semester2008-07-16 23:09
Peter von Stöckel Livet
Så har då semestern börjat, och det är inte fel! 4 veckor...

I lördags hade vi middagsgäster, C & F, vilket var ett litet (mycket litet) problem i sig. C har sedan en tid slutat äta kolhydrater, så jag var tvungen att ta reda på vad det innebar i god tid innan lördagen. Det är ju trevligt om middagsgästerna kan äta middagen. Nu visade det sig att det inte var något större problem med hennes mathållning. Jag har dagligen allvarligare saker att ta hänsyn till, eftersom frugan är allergisk mot väldigt mycket.

I går bjöd vi hit frugans faster, vilket var trevligt. Det är inte ofta hon är hos oss, men vi brukar åka och hälsa på henne var eller varannan vecka. Hon är inte så rörlig, och kommer inte ut på egen hand. Frugan hämtade henne på förmiddagen, och så körde vi henne hem igen framåt kvällen. Det är ungefär en timmes bilväg hem till henne, enkel resa.

På fredag ska vi åka till Älmhult, och bo på IKEA Hotell Värdshuset. Två nätter blir det, och sedan hem igen. Resan är en del av målet!


(1)

PermaLink Nationaldagen2008-06-06 11:53
Peter von Stöckel Livet
PermaLink Det är officiellt sommar nu!2008-04-23 10:15
Peter von Stöckel Livet
Med början i går, ca klockan 14.00, är det nu officiellt sommar! Varför det då? Jo, jag började med kortbyxor till jobbet! Det stämmer, det är alltså kortbyxeväder, och därmed även sommar!

Ha en skön sommar!


(0)

PermaLink Avslutning på tillfällig hyresgäst2008-01-13 16:57
Annette von Stöckel Livet
Eftersom min man är helt uppriven får jag skriva detta inlägg. Katten (vår tillfälliga hyresgäst) har lämnat oss. Lyckligtvis med sin matte och för hemfärd till sin bror och mamma. Hoppas nu hon sover gott inomhus och njuter av att vara hemma igen. Märkligt nog så saknar jag henne redan. Jag är inte någon husdjursfantast och dessutom allergisk, men visst var det mysigt med en liten spinnande vit kärleksfull katt. Fördelen med att katten åkt hem, är att nu kanske Peter får tid att ge mig fotmassage istället för att gulla med katten

(Peter är inte uppriven, det var en liten lögn )


(2)

PermaLink Tillfällig hyresgäst, fortsättning2008-01-13 12:00
Peter von Stöckel Livet
Det är söndag, och katten är kvar på altanen. Jag ringde till kattens matte igen vid 11.30-tiden. Hon hade inte haft tillfälle att hämta katten i går. Hon skulle antingen komma själv lite senare i dag, eller skicka sonen på moped med kattbur...

Nu har jag ju inga djur själv, men jag tycker att det låter lite märkligt, faktiskt. Hade det varit min katt, som hade varit borta i flera dagar, skulle jag ha släppt vad jag hade för händer och åkt och hämtat hem den så fort jag bara kunde. Andra kattägare som jag känner säger att de skulle ha gjort det, de också. Så varför tycker denna kattens matte att det inte spelar någon roll om hon väntar till nästa dag?

Nu är det ju inte så att vi till varje pris vill bli av med katten så fort som möjligt. Hon verkar trivas på altanen, och vi trivs med henne, men hon borde vara hemma hos sin familj. Maken till kelig katt har jag aldrig träffat på. Varje gång jag kommer ut för att röka, kommer hon och vill bli kelad med. Några gånger har jag gått och ställt mig i andra änden av altanen, och försökt ignorera henne, men då kommer hon tassande och jamar, och vill bli klappad.


(0)

PermaLink Tillfällig hyresgäst2008-01-12 15:28
Peter von Stöckel Livet
Vi har fått en tillfällig hyresgäst, på altanen. Det är en liten vit katt, som har slagit sig till ro i en av våra utemöbler. Eftersom jag går ut och röker så har vi dynor kvar i två stolar, även under vintern, och i den ena av dem har katten slagit sig ner. Hon har bott här i 3 dagar nu, och verkar må bra. Den första dagen sprang hon när jag kom ut, men efter att hon vant sig så har hon varit väldigt kelig så fort jag kommer ut. Hon ligger i knät och buffar och vill bli kliad på huvudet och i nacken, och hon tom somnar i knät på mig ibland.

I dag frågade jag grannen, som själva har katter, om de visste vems katt det är. De gav mig en ledtråd som jag har nystat upp, och jag har ringt och pratat med kattens matte. Hon ska komma och hämta henne lite senare i dag. De flyttade ifrån gatan bredvid ungefär samtidigt som vi flyttade in, så katten kommer ibland tillbaka till sitt revir.

Här är några bilder på katten:


(0)

PermaLink Hur gammal är du?2007-12-31 00:07
Peter von Stöckel Livet
Frugan, som läser en del bloggar, skickade mig en länk till följande roliga.

Vilken skillnad 30 år kan göra:
Det skiljer 30 år mellan mig och dottern, det märks...
Vi tittar på Kalle Anka och hans vänner på julafton.
5-åringen: Vad är det som Kalle knölar in i sin kamera?
35-åringen: Jo, när jag var liten fanns det någonting som hette film
som man hade i sin kamera...
5-åringen: Varför plingar det när Kalle och Musse äter majskolvar?
35-åringen: När jag var liten, förstår du, då hade vi någonting som kallades för skrivmaskin...
Via.

(0)

PermaLink Det här handlar om mig...2007-12-18 21:57
Peter von Stöckel Livet
Det här handlar om mig. Mer eller mindre i alla fall. På engelska.

Via.


(3)

PermaLink En skön morgon2007-09-05 19:25
Peter von Stöckel Livet
I morse var det en sån där riktigt skön morgon, när solen precis har gått upp (nåja, gått upp och lite till), och det är alldeles tyst och stilla. Det var då jag fick se en ring runt solen, nästan som en gloria. Lyckligtvis var jag (någorlunda) snabb med kameran:
(0)

Viktiga länkar!
nosoftwarepatents.gif

storebror.gif
Ekorrhörnet
kurre.gif
Please ignore this link: webadresser
Per Kategori
Månadsarkiv
Kontakta mig
BlogListan
TV
The Big Bang Theory
Ingen information
The Walking Dead
Ingen information
Continuum
Ingen information
Supernatural
Ingen information
True Blood
Ingen information
Falling Skies
Ingen information
Haven
Ingen information
Lost Girl
7/12
Doctor Who
Ingen information
Helix
Ingen information
Almost Human
Ingen information
Defiance
Ingen information
Teen Wolf
Ingen information
Doctor Who (2005)
27/5, 3/6, 10/6, 17/6, 24/6, 1/7
False
Ingen information
Länkar
Lotus Domino ND8 RSS News Feed Blog Admin OpenNTF BlogSphere