Bil
PermaLink Däckbyte, avslutning för i år2008-05-07 21:41
Peter von Stöckel Bil
Klockan 17.00 exakt var jag tillbaka hos Bertil på däckverkstan. Bertil verkade aningen motvillig till att göra ett nytt försök. Han hissade i alla fall upp bilen, och skruvade av muttrarna på första hjulet. Det satt fortfarande fast. Fram med stora släggan igen, och slå till: Hjulet lossnade!!!

En halvtimme efter ankomst var jag glad i hågen på väg hem, rullande på mina sommardäck!

Slutet gott, och så vidare...


(1)

PermaLink Däckbyte, frugans bil...2008-05-06 21:22
Peter von Stöckel Bil
Ja, så var då däcken på frugans bil bytta. Fort och lätt gick det, eller åtminstone så fort och lätt som ett däckbyte kan gå, med dom- och muskelkraft. Här var det inga problem med fastrostade fälgar, inte. Vänster fram var det enda som visade några tecken till att sitta fast, och det lossnade snällt efter en måttlig spark. Vi får väl se hur det går med mina däck i morgon, när Bertil ska göra ett nytt försök...


(2)

PermaLink Däckbyte2008-05-05 14:42
Peter von Stöckel Bil
I onsdags kväll, 30 april, tänkte jag byta däck på bilen. Det är ju sista dagen man får köra på vinterdäcken, och vi skulle åka till stugan över långhelgen, så det kändes nödvändigt. Glad i hågen plockade jag fram sommardäcken och nödvändiga verktyg. Skruvade loss muttrarna på vänster bakhjul. Hjulet visade sig sitta fast en aning, så det blev till att hämta lilla släggan.

Det hjälpte inte... Bankade och slog, men hjulet satt ändå fast. Efter en timmes kämpande insåg jag att jag fick lägga ner däckbytet. Det blev till att åka till stugan på vinterdäcken i alla fall. Det kan ju ha kommit saltvatten innanför, och det kan aldrig vara bra. Den 22 februari i år hade vi en rejäl översvämning här på Orust, och jag blev tvungen att köra genom havsvatten för att komma hem.

I dag fick jag tid hos däckverkstaden, och åkte dit för att få däcken bytta. Bertil (killen på verkstaden) hissade upp bilen, och skruvade av muttrarna. Sedan fick han ta fram STORA släggan. Han bankade och slog förtvivlat, men inte hjälpte det. Hjulen satt fast ändå. Då satte han tillbaka muttrarna, men utan att dra åt dem, och körde ut bilen. Sedan satte han fart runt den stora asfalterade planen utanför verkstaden, och svängde fram och tillbaka i (förhållandevis) hög fart, för att lossa hjulen. När han hissade upp bilen igen, visade det sig att resultatet var väldigt magert. Alla fyra hjulen satt fortfarande stenhårt fast.

En rejäl dos 5-56 runt muttrarna och i hjulcentrumet, vänta en stund, och sedan en ny svängig tur runt asfaltsplanen. Samma resultat som förut. Hjulen satt fortfarande fast! Bertil såg mer och mer desperat ut allt eftersom tiden gick, och talade om att han aldrig hade varit med om något liknande. Att ett enstaka hjul kan sitta fast lite grand, men aldrig alla fyra hjulen, och aldrig så hårt.

Vi bestämde oss för att spruta på en större mängd 5-56 och låta den verka några dagar, så på onsdag kväll ska jag tillbaka för att göra ett nytt försök.

Fortsättning följer...


(0)

Viktiga länkar!
nosoftwarepatents.gif

storebror.gif
Ekorrhörnet
kurre.gif
Please ignore this link: webadresser
Per Kategori
Månadsarkiv
Kontakta mig
BlogListan
TV
The Big Bang Theory
Ingen information
The Walking Dead
Ingen information
Continuum
Ingen information
Supernatural
Ingen information
True Blood
Ingen information
Falling Skies
Ingen information
Haven
Ingen information
Lost Girl
7/12
Doctor Who
Ingen information
Helix
Ingen information
Almost Human
Ingen information
Defiance
Ingen information
Teen Wolf
Ingen information
Doctor Who (2005)
27/5, 3/6, 10/6, 17/6, 24/6, 1/7
False
Ingen information
Länkar
Lotus Domino ND8 RSS News Feed Blog Admin OpenNTF BlogSphere